Blue Dyfa's

Welshfokkerij en Menteam

Wie ben ik?
Geschiedenis: Hallo, 
Ik ben Dieke Slingerland en ben een nog zeer jonge welsh fokker, ik ben geboren in 1991 en ben altijd opgegroeid met rijpaarden.
Sinds 2011 kwamen wij in het bezit van ons eerste welshje, dit was Rujas Dilly toen als veulen aangekocht door mijn ouders op de paardenmarkt in Zuidlaren.

Vanaf 2014  ben ik Dilly gaan trainen en kwam er achter dat het best een leuke pony was en zo zijn wij begonnen aan ons welsh avontuur.
In 2014 is Dilly naar de keuring geweest in Tolbert hier werd ze 1c geplaatst en kreeg ze een uitnodiging voor de CK in Kootwijk.
In Kootwijk heeft ze zich ook weer heel goed laten zien en hier werd ze ster en ze begon onze welsh fokkerij en liefhebberij.

Mijn naam Blue Dyfa's is ontstaan door het feit dat mijn wedstrijd kleur Blauw is en Dilly is een soort Diva maar dan anders vandaar de keuze voor Dyfa. 
Vanaf 2017 zullen onze veulens dus ook de voornaam Blue Dyfa's gaan krijgen. 
Mijn doel binnen de fokkerijMijn pony's moeten bruikbaar zijn in de sport.
Ik fok gericht op sport pony's en mijn keuze ligt dan ook bij het fokken met bewezen sport stammen, al mijn pony's moeten zichzelf ook eerst bewijzen als fijne werkbare pony's voor ze in mijn fokkerij mogen dienen. 
Onze 2 oudere merries zijn super lief met kinderen en hoeven dus niet meer voor de kar, de rest moet allemaal eerst voor de kar.

Hieronder wat foto's van het begin van mijn welsh pony tijd.